Hormoonide tasakaal on kergesti häiritav, mis põhjustab ebameeldivaid sümptomeid ning seksuaal- ja reproduktiivse funktsiooni halvenemist. Kui pikka aega hormoonide tasakaalu tähelepanuta jätta, võivad areneda tõsised haigused. Kuigi suuri endokriinseid häireid ravitakse hormoonpreparaatidega, võib nende ennetamiseks ja väiksemate hormoonihäirete korrigeerimiseks kasutada toidulisandeid, taimseid vahendeid ja elustiili muutusi. Arutame, millised toidulisandid on parimad tsükli normaliseerimiseks, valu vähendamiseks rinnus, kliimaksi sümptomite leevendamiseks ja muude reproduktiivtervise probleemide lahendamiseks.

Miks on oluline hoida hormoonide tasakaalu

Te eksite, kui arvate, et hormoonide tasakaaluga on probleeme ainult menopausi ajal. Hormoonihäired võivad tekkida igas vanuses ja olla pikalevenivad, põhjustades naistele palju probleeme.

Peamised märgid, et teie hormoonid „mängivad trikke“:

  • meeleolu kõikumine, rindade valulikkus ja kalduvus tursetele, mis algab paar päeva enne menstruatsiooni ja lõpeb menstruatsiooni verejooksude lõppedes;
  • valulikud, vähesed, rohked, pikad või lühikesed menstruatsioonid;
  • menstruaaltsükkel on liiga pikk, väga lühike või muutub tsüklist tsüklini;
  • perioodiliselt esinevad verejooksud, mis ei ole seotud menstruatsiooniga;
  • vaagnavalu – pidev või sugulise vahekorra ajal;
  • seksuaaliha on kadunud, tekkinud on tupe kuivus, orgasm puudub.

Normaalse hormoonitasakaalu säilitamine tähendab mitte ainult täpset teadmist, millal algab järgmine menstruatsioon. Kui hormoonid on korras, kannatate vähem tõenäoliselt ülalmainitud sümptomite all. Teil ei tule veeta aega ja kulutada rahalisi vahendeid arstide külastamiseks. Lisaks väheneb probleemide risk, kui otsustate rasestuda.

Mis põhjustab hormooniprobleeme

Hormoonihäired tekivad alati menopausi ajal. Selle vanuse peamine probleem on munasarjade funktsiooni langus, mis häirib suguhormoonide, eelkõige östrogeenide tootmist.

Nooremas eas võivad hormoonihäired olla tingitud:

  • pärilikust eelsoodumusest;
  • stressist;
  • toitainete puudusest või üksikute toitainete vähesusest;
  • kaalulangusest;
  • kaalutõusust;
  • sportlikust koormusest;
  • ravimite kasutamisest;
  • somaatsest haigusest.

Paljud välised ja sisemised tegurid võivad häirida habrast hormoonide tasakaalu. Probleem on selles, et üks hormoonihäire tõmbab alati kaasa teise, kuna organismis on kõik omavahel seotud. Naistetoidulisandid aitavad mitte ainult ennetada hormooniprobleeme, vaid ka parandada hormoonide tasakaalu ja vähendada hormoonide tasakaaluhäiretega seotud sümptomeid.

Kellel tasub võtta toidulisandeid

Toidulisandeid naiste tervise jaoks võtavad kõige sagedamini naised, kes:

  • Omavad mingeid sümptomeid, mis viitavad hormonaalse tasakaalu häiretele.
  • Planeerivad rasedust.
  • On kokku puutunud rasestumisraskustega.
  • Pole rahul oma seksuaalelu kvaliteediga.
  • Sisenemas menopausi perioodi.

Isegi kui te ei plaani rasedust ega oma ilmseid hormonaalseid probleeme, võivad mõned toidulisandid olla kasulikud profülaktikaks. Kõik need on ohutud, kuna sisaldavad madalaid toimeaine annuseid, mis rahuldavad organismi päevase vajaduse.

Toidulisandid menopausi perioodil

Kui munasarjade funktsioon kaob, kannatab naine mitmete ebameeldivate sümptomite all. Ükski toidulisand ei suuda peatada menopausi, sest see on loomulik vananemisprotsess. Kuid elukvaliteedi parandamine on täiesti võimalik.

Klimasfera 45+. Sisaldab vitamiine, mikroelemente ning tsimitsifuga ekstrakti, mis on fütoöstrogeenide – taimepõhiste naissuguhormoonide – allikas. See vahend on tõhus menopausi sümptomite vähendamisel. Lisaks sellele mõjub see toidulisand naistele hormonaalse tasakaalu normaliseerimiseks soodsalt närvisüsteemile ja parandab naha seisundit.

Ci-klim bio. Sisaldab samuti tsimitsifuga ekstrakti, kuid ilma lisakomponentideta.

Ci-klim 45+. Sisaldab vitamiinisarnaseid ühendeid ja vitamiine munasarjade funktsiooni toetamiseks naistel. Lisakomponentidena on koostises tsimitsifuga ja südamerohi (rahustav taimne vahend).

Ci-klim + alanin. Kasutatakse kuumahoogude vastu menopausi ajal. Ainsaks koostisosaks on aminohape beeta-alaniin.

Toidulisandid noortele naistele

Tavaliselt vajavad noored naised toidulisandeid tsükli taastamiseks, premenstruaalse sündroomi sümptomite vähendamiseks, mastodüüniast (rindade valulikkusest) vabanemiseks, valu leevendamiseks menstruatsiooni ja seksuaalvahekorra ajal.

Toidulisandeid naise reproduktiivse süsteemi jaoks võib kasutada kiireks rasestumiseks, kuid tuleb arvestada, et mõned neist on raseduse ajal vastunäidustatud. See tähendab, et selliste vahendite kasutamine tuleb lõpetada kohe pärast viljastumiskatset ja uuesti alustada, kui rasedustest kahe nädala pärast rasedust ei kinnita.

Tuleb arvestada, et isegi parimad toidulisandid naiste tervise jaoks ei ravi viljatust. Toidulisandid ei ole mõeldud haiguste raviks: need on mõeldud inimestele, kes tahavad säilitada head terviseseisundit. Paljusid tuntud toidulisandeid kasutatakse viljatuse korral, kuid ainult kombineeritud teraapias.

Kui kasutate ainult toidulisandeid ja proovite nende abil rasestuda, võib see õnnestuda. Kuid katseid on soovitatav teha mitte rohkem kui 12 kuud. Kui rasedust ei ole määratud ajavahemiku jooksul saavutatud, tuleks ennast kontrollida, sest ebaõnnestumiste põhjuseks võib olla tõsine haigus, mida ei saa bioloogiliselt aktiivsete lisanditega ravida, või mehepoolne viljatus.

Nooremas eas hormonaalse tasakaalu hoidmiseks aitavad:

Trutnemaitse altai. Sisaldab looduslikke suguhormoonide analooge. Normaliseerib hormonaalset tasakaalu ja mõjutab soodsalt fertiilsust.

Ühepoolne ortilia (Borovaja emakas). Kõige populaarsem rahvameditsiini vahend naiste tervise jaoks. Parandab mitte ainult hormonaalset tasakaalu, vaid aitab ka võidelda reproduktiivsüsteemi põletikuliste protsessidega. Borovaja emakast ei pea tingimata võtma keedusena. Kui teile ei meeldi selle taime maitse, siis võib seda kasutada tinktuurina. Veel mugavam on võtta borovaja emakast kapslitena.

Ivan-tee „naistele“. Parandab hormonaalset tasakaalu, stimuleerib immuunsust ja aitab võidelda põletikuga. See on tervisele ohutu. Jooki võib tarbida tavalise tee asemel, kuid suurema kasuga naiste tervisele.

„Mastoaktiv“. Positsioneeritakse kui vahend rindade valu vähendamiseks, kuid tegelikult aitab see tervikuna vähendada premenstruaalse tsükli sümptomeid, kuna see mõjutab hormonaalset tasakaalu. Sisaldab taimset kompleksi, sealhulgas fütoöstrogeenide allikaid.

Ginekol. Kasulikud toidulisandid naiste organismi jaoks. Kasutatakse reproduktiivsüsteemi haiguste ennetamiseks. Võib kasutada viljatuse ja menstruatsioonitsükli häirete korral. Koostises on borovaja emakas ja raudrohi.

Punane pintsel. Neerupealiste ja kilpnäärme endokriinse funktsiooni normaliseerimiseks.

Unifarma Herbals SHATAVARI. Ayurveda vahend menstruatsioonitsükli normaliseerimiseks ja reproduktiivse funktsiooni parandamiseks.

Toidulisandid kilpnäärme jaoks

Paljud usuvad, et reproduktiivsüsteemi toidulisandid peaksid mõjutama ainult munasarju. Kuid tegelikult on hormonaalsed süsteemid kehas tihedalt seotud ja ühe häire korral kannatab ka teine. Seetõttu tuleks naiste tervise säilitamiseks mõeldud toidulisandite hulka lisada ka kilpnäärme funktsiooni normaliseerivad vahendid.

Kui naisel ei ole piisavalt kilpnäärme hormoone, mida toodetakse kilpnäärmes, suureneb tema prolaktiini tootmine ajuripatsis. Kui prolaktiini on liiga palju, väheneb gonadotropiinide tootmine, ja gonadotropiinide puuduse korral ei tööta munasarjad hästi. Seega, ühe hormooni tootmise häire: selle puudus või liig, toob kaasa ka muid häireid.

Mõnikord töötab kilpnääre halvasti ainult seetõttu, et tal pole piisavalt joodi. Selle tulemusena suureneb see suuruses ja toodab vähe hormoone. Naine tunneb end loiuna, väsinuna, võtab kaalus juurde, tunneb unisust, kannatab tursete, kõhukinnisuse ja paljude muude probleemide all.

Jood-aktiiv. Aitab kompenseerida joodipuudust selle tekkimise korral. Seega võib olla kaudne positiivne mõju munasarjade funktsioonile.

Endokrinool kreem-geel. Vahend kilpnäärme kaitsmiseks väliste kahjustavate tegurite eest. Seda kantakse kaelale kaks korda päevas.

Vitamiinid

Naiste tervise jaoks on vitamiinid sama olulised kui hormoonid. Vitamiinipuuduse korral halveneb reproduktiivne funktsioon, võivad tekkida probleemid menstruaaltsükliga, ja sügava vitamiinipuuduse korral võivad tekkida tõsised haigused.

Seetõttu on soovitatav alati kasutada naistele mõeldud vitamiinidega toidulisandeid, eriti raseduse planeerimise etapis. Kõige olulisemad vitamiinid sel perioodil on foolhape ja D-vitamiin.

Valige meie poest head toidulisandid naiste hormoonide jaoks. Meil on vahendeid igaks elujuhtumiks: rindade valu, menstruaaltsükli häirete, menopausi korral, raseduse planeerijatele jne. Siit saate tellida vitamiine, fütoöstrogeene, ajurveda meditsiini vahendeid, taimeteesid ja muid vahendeid, mis aitavad säilitada või taastada hormonaalset tasakaalu.

Seotud tooted

AASIA KULDJUURED 30G - FARMGRUPP

AASIA KULDJUURED 30G - FARMGRUPP

Hind 2,90 €
DIOD JOOD-AKTIV 100 TABLETID100 MCG N30

DIOD JOOD-AKTIV 100 TABLETID100 MCG N30

Hind 4,90 €
ENDOKRINOLKAPSLID 0,275g N30 EVALAR

ENDOKRINOLKAPSLID 0,275g N30 EVALAR

Hind 11,90 €
GINEKOL TABLETID N40 - EVALAR

GINEKOL TABLETID N40 - EVALAR

Hind 8,50 €
SHATAVARI TABLETID N60

SHATAVARI TABLETID N60

Hind 11,90 €
TSI-KLIM BIO TABLETID  0,2G N60 EVALAR

TSI-KLIM BIO TABLETID 0,2G N60 EVALAR

Hind 11,90 €

Kommentaarid ()

Vitateka.ee kasutab teenuste
isikupärastamiseks küpsisefaile.